Tips: inspiratie opdoen

We kennen het allemaal: ergens tegen aanhikken, eindeloos uitstellen, doen alsof er niks te doen is en ga zo maar door. Vaak wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan inspiratie. Gelukkig is inspiratie vaak makkelijker aan te wakkeren dan gedacht. In dit artikel zullen we je tips geven!

Zoek op internet

De eerste tip is makkelijk te verwezenlijken. Het enige wat je hoeft te doen is op het internet te surfen. Waarschijnlijk doe je dit elke dag al. Nu moet je echter naar andere dingen zoeken en op andere dingen letten. Kijk op sites van kunstenaars, op blogs, online galerieĆ«n, sites met kleding zoals sites met festival outfits en sites met ibiza kleding. Ook Pinterest is een echte aanrader! Hier zijn veel verschillende moodboards. Daarnaast kun je van andere sites bekijken Ć¼berhaupt al inspiratie opdoen wanneer je let op webdesign. Let op de indeling van de website, de lay-out, het lettertype, de foto’s, het logo en de animaties.

Ga de deur uit

De volgende tip staat haaks op tip nummer 1: ga de deur uit! Hoewel je veel inspiratie op het internet op kunt doen, dingen ervaren kan natuurlijk alleen in het echte leven. Door naar voorstellingen te gaan, plaatsen te bezoeken, dingen mee te maken, daardoor kan je opeens veel inspiratie krijgen. Vergeet echter niet dat je de inspiratie ook uit de kleine, de meest alledaagse, dingen kunt halen. Hoe ziet de reclameflyer eruit die op de lantaarnpaal is geplakt? Hoe zien de instructies eruit in het openbaar vervoer? Het is belangrijk om aandacht te geven aan deze dingen.

Verschillende kunstvormen

Er zijn veel verschillende kunstvormen (wij zijn overigens van mening dat webdesign daar ook toe behoort), die als inspiratie kunnen dienen. Ga dus zo veel mogelijk naar tentoonstellingen. Schilderijen, beelden, video’s: je kunt in principe alles gebruiken en verwerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.