Webdesign: hoe en wat?!

Webdesign is, heel simpel gezegd, het ontwerpen van websites. Dit kan erg lastig zijn omdat er ontelbaar verschillende mogelijkheden en manieren zijn. Daarom zullen we je in dit artikel kort de belangrijkste dingen vertellen en uitleggen. Hopelijk heb je na dit artikel gelijk zin om een poging te wagen!

De vormgeving

De grafische vormgeving is een onmisbaar onderdeel van webdesign. Het is erg belangrijk dat het er allemaal mooi en verzorgd uit ziet, het oog wil namelijk ook wat. Hieronder vallen allerlei zaken als logo’s, foto’s en animaties. Het is een must om zelf foto’s te bewerken, logo’s te kunnen ontwerpen, etc. Gelukkig zijn er hiervoor goede programma’s die je een helpende hand bieden — als je eenmaal weet hoe je ze gebruikt. Deze programma’s zijn onder andere Illustrator, Photoshop en Flash. Vaak kun je online gemakkelijk leren hoe je deze gebruikt.

De codering

Achter elke stabiele website zit een stabiele codering. Deze codering is erg belangrijk om in de vingers te krijgen: HTML, CSS of HTML5. Ook hierbij geldt dat je vaak online gemakkelijk kunt leren coderen. Er bestaan verscheidene platformen online waarbij je gratis een goede basis kunt leren. Een aantal voorbeelden zijn: Learn It, HTML Leren en HTML Dog (let wel op: deze is Engelstalig). Hier heb je vanzelfsprekend geen persoonlijke begeleiding bij, dus zorg dat je zelfstandig te werk gaat. Natuurlijk zijn er ook opleidingen die je piekfijn de kneepjes van het vak kunnen uitleggen. Je wordt dan opgeleid tot ICT’er.

Waag een poging

Wees niet bang om te beginnen en houd dus op met het uitstellen hiervan! Doe eerst zoveel mogelijk kennis op, dit kan dus online of via een opleiding. Ga daarna gewoon aan de slag. Maak fouten, daar leer je van! Nog een allerlaatste tip van ons is om eens op YouTube rond te kijken, hier wordt alles goed en visueel uitgelegd. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.