Waar komt de inspiratie vandaan?

‘Kijk bij je concurrenten om inspiratie op te doen,’ lijkt misschien een ietwat rare tip. In dit artikel zullen we je echter uitleggen dat het eigenlijk best logisch is… We zullen voorbeelden geven en bespreken waar je je inspiratie vandaan kunt halen.

Logisch?

Je concurrenten bieden in de meeste gevallen dezelfde producten, diensten en/of services aan. Het is dus altijd verstandig om te kijken hoe zij het hele proces aanpakken. Hoe promoten ze? Wat voor site hebben ze gemaakt?

We raden het niet aan (zelfs sterk af) om daadwerkelijk dingen in zijn geheel over te nemen: laat je enkel en alleen inspireren!

Voorbeelden

Albert Heijn, wie kent de supermarktketen niet?! Albert Heijn heeft een hele mooie site gebouwd, met een erg doordacht webdesign:
Schermafbeelding 2017-01-22 om 23.13.03

Je ziet dat ze hun eigen stijl hebben gecreƫerd, en dat dit in overeenstemming is met de stijl die we kennen van Albert Heijn. Erg goed gedaan dus.

Vervolgens werpen we een blik op deze site: https://www.maaltijdboxonline.nl/ah-bonus-folder-aanbiedingen/. Deze pagina gaat over de bonus van de Albert Heijn:
Schermafbeelding 2017-01-22 om 23.14.10

Je ziet elementen terugkomen van de kenmerkende stijl van Albert Heijn zelf, geinspireerd door de bonus pagina. Daarnaast heeft deze pagina in kwestie ook een groene kleur gebruikt. Groen wekt vertrouwen op en wordt vaak geassocieerd met (gezond) eten. Het gebruik van bepaalde kleurencombinaties speelt een enorme rol. Kies de juiste kleuren uit voor je pagina! Laat je vooral bij het kiezen van de kleuren inspireren door een andere site.

We kunnen nog een soort gelijk voorbeeld geven aan de hand van de volgende twee pagina’s. De eerste pagina is van Pampers zelf, de tweede pagina is van een site die pampers aanbiedingen aanbiedt. Je ziet dat sommige kleuren zijn overgenomen, maar dat het logo aanzienlijk andere kleuren bevat. Echter, het is bij deze pagina goed uitgevoerd waardoor dat geen enkel probleem is…
Schermafbeelding 2017-01-22 om 23.23.09

Schermafbeelding 2017-01-22 om 23.23.20

Leave a Reply

Your email address will not be published.